Geschiedenis rfb-iPhone / ERS Telecom

1975 Aanschaf van een CB-toestel van het merk SBE Touch/Com met 40 kanalen AM en 4 Watt door de huidige zaakvoerder van ERS Telecom. De basisantenne, maakte hij zelf en werd op de zolder geïnstalleerd. De zaakvoerder studeerde voor electronica en modificeerde zijn toestel en deed ook aanpassingen aan CB-toestellen van vrienden.

Spreekbeurten in het electronica-labo van de school wakkerden zelfs interesse bij vrienden aan.. (CB was toen nog in België verboden bij wet... en we spraken toen van " CB-piraten".)

 

1977 De eerste CB-herstellingen  worden uitgevoerd op een zolderkamerke in het ouderlijke huis. 

1981 Eind dat jaar komt de CB vrij in België wat resulteert in een wildgroei van CB antennes en eindelijk de vrije verkoop (en gebruik) van CB toestellen.

1982  Oprichting van ons bedrijf in 1982 met naam Electronica Repair Service (E.R.S.) en begonnen met verkoop/herstelling/plaatsing CB en toebehoren.

1984  Aanvang verkoop radio-amateurmateriaal + toebehoren + herstelling / plaatsingen.

1992  De zaakvoerder Eddie slaagt in zijn Radio-amateur examen.  (ondertussen ON6ERS)

1993  Verhuis naar de Walderdonk + kleine winkel achteraan woning.

1994  Behalve CB en Radio-Amateur materiaal nu ook verkoop van GSM toestellen + toebehoren.

1995  Na opleidingen en cursussen + aanschaf testapparatuur nu ook herstellingen GSM.

1999  Een nieuwe GSM-operator doet zijn intrede in België en ERS Telecom wordt geselecteerd door Orange (ondertussen BASE/Telenet) als verkoopspunt / dealer

2000  Oprichting Vennootschap E.R.S. Telecom BVBA

2002  Aankoop woning naast onze te klein geworden winkel.

2003  Start bouwwerken van nieuwe winkel.

2004  Officiële opening nieuwe winkel (showroom + werkplaats in één ruimte) + alle CB toestellen aangesloten + uitgestald.

2011  Onze informatieve  website ERS.BE  wordt omgevormd tot webshop.

2016  Ons klantenbestand blijft groeien en we mogen fier zijn te melden dat we ondertussen reeds meer dan 40 jaar CB toestellen van de beste merken herstellen en verkopen.

2017  Omdat de vraag & verkoop van satelliet-installaties dankzij TV-Vlaanderen enorm stijgt hebben we ook een firma opgericht voor het plaatsen van satellietschotels 

2018  Onze webshop wordt volledig ge-restyled en meerdere betalingsmogelijkheden worden bijgevoegd.

2018  Op vraag van verschillende klanten ook iPhone- iPad & MacBook beginnen verkopen via een externe partner en er een nieuwe webshop voor gebouwd RFB-iPhone.be